Acetum Showroom, Cavezzo (I)

The fitting-out of the showroom and tasting area for a leading Modena-based producer of balsamic vinegar combines a design with a contemporary feel with the use of traditional materials such as terracotta and reclaimed timber.

Read more +

The space, with a longitudinal arrangement, is characterised by the juxtaposition of surfaces of different character: in front of the entrance is a large, opaline, back-lit wall with a series of red-coloured alcoves set into it. These make up the main display that tells the story of the company and showcases the products. On the opposite side is a system of containers with sliding doors, clad in strips of wood reclaimed from old barrels, used for storing the stock along with various accessories to use during presentations. The old ceiling with its terracotta vaults has been kept exposed to communicate the company’s profound connection with the ancient roots of the local vinegar-making tradition. At the centre of the space is a double table with an articulated shape that has also been made from reclaimed wood. The design is made complete by a series of service spaces on one side (small kitchen, cloakroom and bathroom) and a screening-room on the other. The space for screenings is separated from the main hall by a storage element on wheels that when required can be moved back to increase the capacity of the main hall.

CLIENT

Acetum S.p.A.

LOCATION

Cavezzo, Modena (I)

DIMENSIONS

Built area = 200 sqm

CONSTRUCTION BUDGET

200.000 €

TIMELINE

2011